Gyakornoki Program

 

 

Gyakornokok alkalmazása a Marján Cukrászda Kft-nél

 

A Marján Cukrászda Kft. a „Gyakornok alkalmazása a Marján Cukrászda Kft-nél” című, GINOP-5.2.4-16-2016-00665 azonosítószámú pályázata során 5.255.509.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson a GINOP keretében. A támogatás mértéke 100%.

A projekt keretében 2 fő pályakezdő foglalkoztatására került sor a cég egri telephelyén.

A felvett gyakornokokat cukrász munkakörben foglalkoztattuk 2016. augusztus 27. és 2017. június 06.  között. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornokok bér- és járulékköltségeihez, valamint eszközbeszerzésre használtuk fel. A projekt megvalósítása során 1 szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatalok mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolatot tartottunk az egri Szakképzési Centrummal.

Beszerzésre került 1 db Habverő-dagasztó-keverő gép, 25 literes üsttel, segédgép kihajtással és 1 db Habverő-dagasztó-keverő gép, 30 literes üsttel, segédgép kihajtással, melyeket a gyakornokok a napi munkájukban tudtak használni. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyeken a támogatott gyakornokok 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatukat, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősítik a vállalatunkat.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésük elősegítéséhez, a fiatalok valódi munkatapasztalatot szerezhettek, ezáltal javult foglalkoztathatóságuk és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyeik.